Om oss

Norsk Test AS er et datterselskap av Datakortet AS hvor vi blant annet leverer testing og register av finansielle rådgivere og båtførerprøven, som våre mest kjente leveranser. Datakortet er definert som brukerkompetanse for effektivt bruk av kontorapplikasjoner.

Produktet Digital kompetanse er utviklet av Datakortet AS, som har sin historie tilbake til 1996. Vi har målt datakompetanse i snart 30 år og har en meget god erfaring på å si hva som er relevant i forhold til opplæring og test av datakompetanse. Vi har nå gitt dere en mulighet til å danne en digital kompetanseplattform ved å gjennomføre Digital kompetanse i din organisasjon. Den kan danne grunnlag for senere sertifisering på høyere nivå, som for eksempel Datakortet eller Datakortet Ekspert.

Datakortets visjon er å bidra til å heve datakompetansen i det norske samfunn. En rekke undersøkelser og tilbakemeldinger dokumenterer at det fortsatt er et stort behov for dette. For den enkelte vil dette bidra til å gjøre hverdagen lettere, og man vil unngå ekskludering på grunn av manglende digital kompetanse. For arbeidsgiver betyr det at de ansatte får gjort det de egentlig skal i løpet av dagen i stedet for å kaste bort tid på dataproblemer. For det offentlige betyr det at man i større grad kan lansere nye tilbud og tjenester på nett. Dette vil gi økende kvalitet og reduksjon av kostnader fordi stadig flere kan ta i bruk de nye tjenestene.